lørdag, september 09, 2006

Lørdag fri?

Idag har eg sovet lenge.. helt til 9, faktisk! I motsetning til de andre dagene, kor eg har stått opp klokken seks for å jogge før frokost (ikkje min ide, tro meg, men du verden så mye det hjelper!). For dere som ikkje e helt sikre på ka dere vil med livene deres, og for dere som e det, og for dere som e midt i et studie; kom til England! Eg kommer til å mase videre om dette hele året, tro meg!

I går kveld hadde vi en kjempefin stund kor vi bare satt i inngangspartiet på internatet og delte litt fra Bibelen med hverandre, og litt ka Gud gjorde for oss, eller lærte oss for tiden. Eg tror at sammen med lovsang, må det være omtrent det nærmeste vi kan komme til himmelen! Det e så fantastisk å være på en plass kor vi bare kan gå inn til naboen eller kem som helst og fortelle ka Gud har gjort for oss idag, eller ka vi nettop har lest som var så bra. Dette e en once in a lifetime opplevelse. Og eg ønsker med Guds hjelp å "make the most of every opportunity", som Joseph (en lærer av oss) sa på tirsdag. Det e godt å være igang med studiene, og sjøl om det blir supertravelt, så gleder eg meg masse! Vi har flere kapitler i Bibelen å lese hver dag hvis vi skal bli ferdige med lesingen i tide, og no har vi fått vår første innleveringsoppgave. Vi har fått 10 navn på Gud som vi skal finne ut av ka betyr, ka sammenheng de står i, osv. Tenk for en mulighet dette e!

Ellers skal eg sannsynligvis engasjere meg i GBS (Girls Bible Study). Her har vi Bibelgruppe for jenter i alderen 8-15 år (delt i to grupper). Det tror eg kan bli både utfordrende og spennende! Eg har lyst å være me i den eldre gruppen, fra 13-15 år. Og så har vi gudstjeneste for de eldre på et gamlehjem her i nærheten hver søndag ettermiddag, og det skal eg og være med på. Vi e flere grupper, så det blir nok maks en gang i måneden. Men eg e så glad for denne muligheten, siden eg har lært å sette så stor pris på eldre mennesker i løpet av fjoråret.

Må bare si en ting til; eg klaget og tøyseklaget ganske masse på at dt virket så strengt med alt mulig her borte før eg dro. Det stemmer altså ikkje. F.eks. det med at det skal være stille kl.10 betyr at det skal være mulig å sove på internatene fra kl 10. I skolebygningen e der klasserom, chapel, bibliotek, kaffistue og datarom å være på, og i matbygningen e der tv-stue å være på. Det at man ikkje skal være på motsatt kjønn sine internatganger etter kl 10 e bare bra, for då kan man ha litt privatliv. Og det at døren må være åpen hvis man e bare en av hvert kjønn på et rom, d har jo med de signalene man sender til de rundt seg. Eg kommer ikkje til å ha problemer med reglene i år likevel. Ikkje går eg i burka heller.. ;) No må eg gå og støvsuge rommet mitt (det e tepper på gulvene alle steder her), og så må eg lese litt mer i Josva, og prøve å finne ut av de to første navnene på Gud, så eg får kommet igang med det.

1 kommentar:

Inger Hanne sa...

Hei vennen!
Flott blogg du har her,eg holde på m min...men d tar litt tid:)Virke som du nyte livet,d e bra!
Ha ein strålande dag vidare,eg ska ta vaksine..huffameg:)
Gla i deg,veit du!
Hugs and kisses from Odda:)